Vliegangst is meestal weer een heel andere categorie fobie. Ook is er een verschil tussen "ik durf het vliegtuig niet in", "in het vliegtuig voel ik me slecht" en "ik durf in geen enkel voertuig". In alle gevallen dien je met zwart/wit terugspoelen het aan te pakken. Alleen moet je de film wel afmaken, namelijk dat ze zien dat ze gezond, ontspannen en wel weer uitstappen.

Het probleem is vaak dat men de paniekfilm tekort maakt en zich alleen het vliegtuig in ziet lopen. De vraag rijst dan "wat gebeurt er dan dat ik niet meer uitstap?" Dus zorg dat men ziet dat men weer uitstapt. Idem met auto's en tunnels/bruggen. Zorg dat men weer ziet dat me de tunnel uit komt, of de brug over komt.

Inderdaad is de zwart/wit terugspoeltechniek zeer geschikt voor vliegangst . Er spelen bij vliegangst twee zaken die van belang zijn. In de eerste plaats is het nooit de bedoeling van de zwart/wit terugspoeltechniek om de vervelende gedeeltes eruit te halen. Die laat je er in zitten en het enige wat je doet is nadat je de ellende in het vliegtuig zwart/wit gemaakt hebt en teruggespoeld hebt is een nieuwe versie van de vliegreis maken waarbij je ziet dat je ontspannen instapt, rustig de vliegreis meemaakt en dat je weer met een goed gevoel uitstapt. Verder is van belang dat je ook meteen de terugreis meeneemt in de oefening. Anders krijg je het probleem misschien dat je onbewustzijn zich daar onnodig zorgen over gaat maken omdat die beelden nog niet geneutraliseerd zijn en vervangen zijn door nieuwe positieve beelden. Dus begin deze oefening bij dat je na je vakantie weer geland bent op Schiphol en spoel alles zwart/wit terug tot nog voor het vertrek. Daarna maak je een nieuwe versie waarin jezelf ontspannen er heen ziet vliegen, van je vakantie ziet genieten en je weer ontspannen terug ziet vliegen.

Wanneer je aan de slag wil om direct problemen op te lossen, ga dan allereerst aan de slag met de Leer je goed voelen CD. Je kan dan stap voor stap mee doen met de oefeningen en bij veel mensen is dat een prima manier om te ontdekken hoe ze problemen kunnen oplossen.


Klik op de groene button om je keuze direct te bestellen via iDeal, Mastercard, Visa, Paypal, of gewoon eerst een rekening thuis gestuurd te krijgen.
betaalmethode
Categories: Encyclopedia

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Submitted comments will be subject to moderation before being displayed.