Het kunnen twee verschillende problemen zijn. Of claustrofobie of meer een sociale fobie. Dat laatste heeft meer mee te maken met het gevoel "niet weg te kunnen". Dat vindt dan bijvoorbeeld plaats tijdens een etentje met kennissen of nieuwe nog onbekende mensen. Maar ook in de auto op bijvoorbeeld een lange B-weg waar je het gevoel hebt dat je niet weg kan. Bij claustrofobie gaat het meer om het gevoel opgesloten te zitten. Claustrofoben vinden bijvoorbeeld w.c.'s vervelend en zullen die liever niet op slot doen. Ook stellen ze zich dan voor hoe erg het is om vast te zitten in een wc of bijvoorbeeld lift en wat voor gekke dingen ze dan gaan doen om er weer uit te komen. Je ziet een heel ander beeld dan bij een sociale fobie. Welk beeld past het beste bij jou?

Een claustrofobie is makkelijker met NLP op te lossen dan een sociale fobie, juist omdat je zo makkelijk kunt testen of het gewerkt heeft. Wat je doet in het geval van claustrofobie is het rampscenario dat je van een bepaalde situatie je inbeeldt van tevoren al neutraliseren door de zwart/wit terugspoel techniek van de Leer je goed voelen CD te gebruiken. Beeld alle ellende in zwart/wit in en draai de film van achter naar voren terug. Zie daarna met normale kleuren van het begin naar het einde dat je rustig en kalm blijft in de ruimte waar je angst voor had. Herhaal dit enkele keren totdat je merkt dat je je er niet meer van tevoren zorgen over maakt. Zet vervolgens een goed gevoel aan zoals je leert met de omdraai techniek en ga met dit goede gevoel testen of het werkt. Alleen testen als je je van tevoren er kalm en goed over voelt. Zo niet, dan vaker oefenen, maar niet testen, want anders dan train je je brein weer om zich slecht te voelen in die situaties.

Bij een sociale fobie doe je hetzelfde, stel je je iets anders voor, namelijk dat je rustig en kalm blijft en dat als er iets vreemds gebeurt je altijd probleemloos weg kan gaan zolang je het maar met een goed gevoel doet en ontspannen blijft. Je zult dan merken dat je brein dit nieuwe scenario waar gaat maken. Test dit ook uit, maar nogmaals alleen als je je goed voelt. Sommige mensen bouwen stap voor stap hun wereld weer op en andere mensen is het alsof de schakelaar omgaat. Beide gevallen zijn goed.

Wanneer je aan de slag wil om direct problemen op te lossen, ga dan allereerst aan de slag met de Leer je goed voelen CD. Je kan dan stap voor stap mee doen met de oefeningen en bij veel mensen is dat een prima manier om te ontdekken hoe ze problemen kunnen oplossen.


Klik op de groene button om je keuze direct te bestellen via iDeal, Mastercard, Visa, Paypal, of gewoon eerst een rekening thuis gestuurd te krijgen.
betaalmethode
Categories: Encyclopedia

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Submitted comments will be subject to moderation before being displayed.