Twijfels over de relatie heeft iedereen. Dat heeft bijna altijd meer te maken met het feit dat je in dit leven geen gegarandeerde zekerheden kan hebben dan dat er iets bijzonders of iets achter de twijfel zit. Uiteraard kan het ook zo zijn dat de relatie inderdaad op een dood spoor zit en dat het beter is om het uit te maken. Maar enkel enige twijfel is daar veel te weinig voor. Naast het gebrek aan zekerheid wat er altijd overal bij zit (ben ik een goede ouder, ik heb de verkeerd baan, woon in de verkeerd stad enzovoort enzovoort), speelt ook mee dat de evolutie waarschijnlijk wil dat de mens zoveel mogelijk nageslacht produceert waarbij de kans erin zit dat de evolutie het ook handig vindt als je als man dat bij zoveel mogelijk vrouwen doet. Al dat soort processen spelen op sommige momenten mee en kan je beschouwen als neurologische achtergrondruis die je met een gerust hart kan negeren.

Waar het omgaat is dat je de belangrijkste dingen in je relatie terug vindt:

- Warmte, liefde en energie delen
- Continue elkaar laten weten dat je van elkaar houdt, het leuk vindt dat de ander er is en elkaar respecteert
- Een gezamenlijk beeld over 30 jaar deelt zodat je weet dat je beiden op hetzelfde spoor zit
- en in het verlengde daarvan: dat je het leuk lijkt om met elkaar in het bejaardenhuis te zitten.

Wanneer deze zaken goed zitten, dan is het prima om met NLP technieken ervoor te zorgen dat de relatie optimaal blijft. Je kan dan denken aan:

- Gevoelsomdraaitechniek gebruiken om de neurologische achtergrondruis te stoppen.
- Herbeleven van de eerste dagen om het verliefde gevoel terug te krijgen en te versterken.
- Hypnotiseren van je partner zodat die ook maximaal goed in de relatie blijft zitten.

Mijn ervaring met de goede belissingentechniek is dat je die vooral 1 x moet toepassen en daarna hem moet laten rusten. Dus aan het begin van de relatie heeft het wel zin om te checken of het een goede beslissing is om met deze persoon een relatie aan te gaan. Maar het heeft weinig zin om elke dag ermee te controleren of je nog wel zin heeft om door te gaan. Ik ben bang dat in dat laatste geval er te veel meespeelt waardoor die vraag elke dag eigenlijk een andere vraag is en als gevolge daarvan wellicht ook elke dag een ander antwoord produceert.

Veel hangt ook af of je je eigen 30 jaren plan goed voor ogen hebt. Daarmee stel je je onbewuste doelen in en die worden door het onbewustzijn gebruikt om te kunnen oordelen wat wel goede beslissingen zijn en wat niet. Binnen relatie is de ervaring dat je het beste een commitment voor jezelf kan uitspreken en het besluit voor jezelf neemt om de rest van je leven bij elkaar te blijven en onvoorwaardelijk van elkaar te houden tot het tegendeel bewezen is dat je niet meer verder met elkaar kunt. Ook in de wetenschap dat je met de NLP technieken prima in staat bent om na een gepaste periode van rouw weer verder te gaan met je leven en tegen een nieuwe relatie aan te lopen in het onverhoopte geval dat de relatie om wat voor reden toch niet stand houdt.

Het Nederlandse standaardwerk voor NLP is Brein Training. Brein Training is bij elke boekhandel of online boekwinkel te bestellen als je dat prettiger vinden, maar ik waardeer het natuurlijk zeer wanneer je het boekje via mijn dochteronderneming besteld.Of vraag eerst het gratis rapport op met daarin een preview uit “Breintraining: handboek voor moderne NLP” met het onderstaande formulier:
Categories: Encyclopedia

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Submitted comments will be subject to moderation before being displayed.