"Moeten" is geen commando. Alleen een gebiedende wijs is een commando. "Moeten" is een modale operator oftewel een hulp werkwoord. Er is een meta-programma dat aangeeft dat mensen een bepaalde reactie hebben op modale operatoren. Bij de meeste mensen is "moeten" inderdaad negatief. Alleen zijn er ook genoeg mensen die heel positief reageren op "moeten". Daarom is het verstandig om dat van te voren goed uit te zoeken. Maar als je moet gokken dan is "willen" over het algemeen inderdaad beter, of "kunnen". Zelf vindt ik "dienen" een mooie variant op "moeten". Maar dat dien je dan wel eerst goed te begrijpen voordat je het kan gebruiken mocht je dat willen.

Nog belangrijker is de volgorde waarop mensen modale operatoren gebruiken. Zegt iemand dat hij iets wil dat als het kan ook moet, dan is de volgorde "willen, kunnen, moeten". Alleen op die volgorde komt informatie het beste binnen. Andere volgordes worden door het meta-programma weggefilterd.

Het Nederlandse standaardwerk voor NLP is Brein Training. Brein Training is bij elke boekhandel of online boekwinkel te bestellen als je dat prettiger vinden, maar ik waardeer het natuurlijk zeer wanneer je het boekje via mijn dochteronderneming besteld.


Klik op de groene button om je keuze direct te bestellen via iDeal, Mastercard, Visa, Paypal, of gewoon eerst een rekening thuis gestuurd te krijgen.
betaalmethode

Of vraag eerst het gratis rapport op met daarin een preview uit “Breintraining: handboek voor moderne NLP” met het onderstaande formulier:Categories: Encyclopedia

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Submitted comments will be subject to moderation before being displayed.