Schuldgevoel is een eigenaardige eigenschap. De snelle oplossing is je schuldgevoel buiten je plaatsen en met de gevoelsomdraaitechniek hem omdraaien en neutraliseren.

De wat langere versie gaat vooral over het zelfbeeld dat mensen hebben. Kennelijk heb je een zelfbeeld waarbij je vind dat je je slecht zou moeten voelen over het verleden en waarbij je het verleden niet mag neutraliseren. Kijk, schuldgevoel wordt ons als kinderen aangeleerd omdat je niet voor elke afspraak een contract kan opstellen. Aangezien de meeste mensen van nature te zwak zijn om ze aan hun eigen woord te houden hebben we ooit contracten uitgevonden. Maar er zijn meer dan genoeg afspraken waarbij je geen contract opstelt. Door kinderen schuldgevoel aan te leren hoeft dat ook niet, want als ze dan de afspraak niet nakomen voelen ze zich schuldig. Maar ik ga ervan uit dat jij net als ik sterk genoeg bent om je wel aan je woord te houden. In dat geval hoef je ook geen schuld te voelen, want je houd je immers aan je woord. Wat je moet doen is een beeld van jezelf maken waarbij je ziet dat je krachtig, ontspannen en zonder schuldgevoel kan leven en dat je je daardoor zo goed voelt, dat je het van binnen naar buiten uitstraalt en daarmee niet alleen jezelf, maar ook de omgeving inspireert om hun leven te verbeteren.

Normaal gesproken verander je zo'n zelfbeeld met een swishh techniek. Die komt er in het kort op neer dat je het negatieve zelfbeeld snel verkleint, donkerder maakt en ver weg zet en dan op zijn plaats het positieve beeld laat verschijnen en dat dan snel dichterbij, groter en helderder laat worden. Alleen leert de praktijk dat je voor deze techniek eigenlijk altijd een NLP coach voor nodig hebt. Mocht je er zo niet uitkomen, kijk dan op www.nlpkring.nl voor een NLP coach bij jou in de buurt.

Wanneer je aan de slag wil om direct problemen op te lossen, ga dan allereerst aan de slag met de Leer je goed voelen CD. Je kan dan stap voor stap mee doen met de oefeningen en bij veel mensen is dat een prima manier om te ontdekken hoe ze problemen kunnen oplossen.


Klik op de groene button om je keuze direct te bestellen via iDeal, Mastercard, Visa, Paypal, of gewoon eerst een rekening thuis gestuurd te krijgen.
betaalmethode
Categories: Encyclopedia

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Submitted comments will be subject to moderation before being displayed.