De manier om slaap wandelen te stoppen is om het slaapgedrag anders te programmeren. De makkelijkste manier is om dat met diep trance hypnose te doen. Breng iemand in trance en zorg dat het een diepe somnabulistische trance wordt, eentje die sterk op slaap lijkt. Laat iemand rondlopen in trance en zet hem of haar daarna weer neer en geef de instructie om voortaan te blijven liggen als iemand de nijging heeft om te gaan rondlopen. Geef daarna iemand de opdracht om tevergeefs te proberen te gaan rondlopen, terwijl diegene merkt hoe stil het lichaam blijft liggen/zitten en weigert rond te lopen. Het "slaap wandelen" mislukt dus. Heb je dit bereikt wat je dan doet is time distortion en laat je iemand in de diepe trance een hele nacht slapen in nog geen vijf minuten en laat iemand doen wat hij of zij altijd al deed. Dit om te testen of iemand blijft slapen of gaat rondlopen. Gebeurt dit laatste dan doe je de hele nacht slapen in vijf minuten nog een keer, maar nu met de expliciete instructie om te blijven liggen/zitten. Nu zal iemand niet meer gaan rondlopen. Heb je dit bereikt dan zet je de verandering vast door te stellen dat nu de neurologie definitief verandert is en het slaapwandelen voorbij is. Mocht het nog een keer voorkomen, dan is dat een van de laatste keren enkel bedoeld om het af te leren. Deze aanpak is overigens meer bedoeld voor Master Practitioners dan NLP Practitioners.

De andere manier om het te doen zonder trance is door mensen de wekker in hun hoofd te laten zetten. Zoek uit rond welke tijd het slaapwandelen begint en zet dan de wekker op dat tijdstip en laat het aangeven bijvoorbeeld "3.00 uur: DOOR SLAPEN EN BLIJVEN LIGGEN EN HET VERLEDEN LOSLATEN EN VERGETEN". Zorg dat je wel eindigt met "7:00 uur: OPSTAAN MET EEN GOED UITGERUST GEVOEL EN VEEL ENERGIE"

Wanneer je aan de slag wil om direct problemen op te lossen, ga dan allereerst aan de slag met de Leer je goed voelen CD. Je kan dan stap voor stap mee doen met de oefeningen en bij veel mensen is dat een prima manier om te ontdekken hoe ze problemen kunnen oplossen.


Klik op de groene button om je keuze direct te bestellen via iDeal, Mastercard, Visa, Paypal, of gewoon eerst een rekening thuis gestuurd te krijgen.
betaalmethode
Categories: Encyclopedia

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Submitted comments will be subject to moderation before being displayed.