NLP heeft inderdaad een totaal andere benadering dan het voelen en doorleven van negatieve emoties. Vanuit het NLP perspectief heeft dat geen enkel zin en kan het zelfs schadelijk zijn omdat je je brein weer aan het trainen bent om beter te worden in je slecht voelen. Ik verbaas me er dan ook echt over dat de GGZ zo'n advies geeft, dat valt eigenlijk buiten hun beleidsterein. Het ligt voor de hand om bijvoorbeeld eens op www.nlpkring.nl te kijken voor een NLP coach bij jou in de buurt, maar zelfs als je dat niet doet is het verstandig om binnen de GGZ op zoek te gaan naar iemand die betere adviezen geeft.

Ik kan je wel de NLP visie hierop geven. Negatieve emoties worden in stand gehouden door patronen in ons brein. Zo'n patroon bestaat uit hersencellen die op een consequente manier geleerd is om via het negatieve patroon informatie van A naar B te transporteren. Elke keer dat je je naar voelt, is het negatieve patroon afgevuurd. Maar elke keer dat het afgevuurd wordt, worden de hersencellen weer getraind om het op die, negatieve, manier te doen. Op zoek naar achterliggende oorzaken, doorleven en voelen heeft dus weinig zin omdat de individuele hersencellen toch de hele ontstaansgeschiedenis niet kennen. Zij weten niet meer dan dat er ergens informatie binnen komt en dat zij dat door moeten sturen naar een andere cel. Technieken die dit proces verstoren zoals bijvoorbeeld NLP, maar EMDR kan ook, zijn dan ook veel effectiever in het oplossen van dit soort problemen. De focus moet liggen op je goed voelen en wat er in je leven goed gaat.

Wanneer je aan de slag wil om direct problemen op te lossen, ga dan allereerst aan de slag met de Leer je goed voelen CD. Je kan dan stap voor stap mee doen met de oefeningen en bij veel mensen is dat een prima manier om te ontdekken hoe ze problemen kunnen oplossen.


Klik op de groene button om je keuze direct te bestellen via iDeal, Mastercard, Visa, Paypal, of gewoon eerst een rekening thuis gestuurd te krijgen.
betaalmethode
Categories: Encyclopedia

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Submitted comments will be subject to moderation before being displayed.