De ervaring leert dat als een relatie eenmaal te veel problemen gekend heeft dat het weer goed maken veel werk kost. Het kan wel als beide partijen zich daar echt voor willen inzetten. Maar ik kan niet van tevoren garanderen dat het weer helemaal goed komt. De vraag die beide moeten stellen is: "Is de ander voor mij belangrijk genoeg om te veranderen?" Het antwoord moet dan van beide volmondig "ja" zijn.

Meestal is dat niet het geval en dan is het raadzaam om er zo snel als mogelijk een definitieve punt achter te zetten en op zoek te gaan naar wel een goede partner. Ik heb een theorie dat 99 van de 100 mannen stom zijn (overigens geldt ook voor vrouwen dat 99 van de 100 stom zijn) en dat betekent dat zolang de stomme mensen allemaal onderling een relatie hebben dat het goed gaat. Alleen voor bijzondere mensen zoals jij en ik geldt dat zij langer moeten doorzoeken. Daarbij kan je uitrekenen om de hoeveel tijd je een potentiƫle partner tegen het lijf loopt. Vermenigvuldig dat getal met 100 en je weet hoe snel je een goede partner gevonden zal hebben. Meestal is dat veel te laat en dat betekent dat je vaker leuk lijkende mannen moet aanspreken en uitzoeken of ze wel echt leuk zijn. Zolang je maar zeer kritisch blijft en weg van ze rent zodra ze tegenvallen, gaat het goed.

Mocht jullie toch beide er voor willen gaan, dan zijn een aantal prive sessies nodig waarbij je leert om de nare gebeurtenissen uit het verleden los te laten en te vergeten. Leer je hoe je weer goed kan voelen en weer verliefde gevoelens voor elkaar kan krijgen en hoe je (op basis van het Enneagram) slim en goed met de ander om kan gaan. Wanneer dat allemaal succes heeft dan is er een gezamenlijke sessie waarbij ik aangeef hoe jullie het beste verder kunnen en waarbij jullie dan een gezamenlijke tijdslijn neerzetten waarin jullie je gezamenlijke grote droom in neerzetten. Die moet dan zo mooi zijn dat jullie graag bij elkaar blijven.

Uit onderzoek is gebleken dat de beste manier om je relatie lang te laten duren en goed te houden plaats vindt wanneer beide partners elkaar meerdere malen per dag laten weten dat ze van elkaar houden, elkaar respecteren en blij zijn dat de ander er is. Daar hoort aanraken en knuffelen ook bij. Wanneer je partner dat te weinig doet is het slim om op een moment dat jullie samen lol hebben of plezier maken dit duidelijk te maken. Ook al denkt iemand "ik hoef het niet te zeggen, want je weet toch dat ik van je houd", maak hem dan duidelijk dat het menselijk brein zo niet werkt. Ons brein heeft het nodig om vaak te horen dat je partner van je houdt, er voor je is en je steunt.

Wanneer je aan de slag wil om direct problemen op te lossen, ga dan allereerst aan de slag met de Leer je goed voelen CD. Je kan dan stap voor stap mee doen met de oefeningen en bij veel mensen is dat een prima manier om te ontdekken hoe ze problemen kunnen oplossen.


Klik op de groene button om je keuze direct te bestellen via iDeal, Mastercard, Visa, Paypal, of gewoon eerst een rekening thuis gestuurd te krijgen.
betaalmethode
Categories: Encyclopedia

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Submitted comments will be subject to moderation before being displayed.