Er zijn diverse manieren om met NLP van een tic af te komen of van dwangmatig gedrag. Vaak is de tic of het dwangmatig gedrag op zich geen probleem omdat je tenminste wat doet. Bij veel mensen is het probleem juist om in actie te komen. Alleen de inhoud is wat onzinnig of onhandig. Maar je om de 15 minuten dwangmatig goed voelen is verder prima. Een en ander kan je aanpakken met bijvoorbeeld hypnose waarbij het brein getraind wordt om het anders te doen of een andere inhoud aan het dwangmatige gedrag te geven. Alleen is daar de hulp van een NLP coach wel op zijn plaats. Kijk eens op www.nlpkring.nl voor een NLP coach bij jou in de buurt.

Zelf kan je ook al wat doen en dat is gebruik maken van feedback zodat je je brein duidelijk maakt dat de tic of het gedrag onzinnig is. Wat je doet is het volgende. Elke keer dat je jezelf op het ongewenste gedrag of tic betrapt, tik je zachtjes met beide handen op je hoofd en trek je daarna twee keer aan beide oren om tenslotte af te sluiten door 1 keer met je rechterwijsvinger te prikken in je neus. Dat is geen tic of dwangmatig gedrag omdat je het zelf doet en er een goede reden voor is, namelijk: je "vertelt" hiermee aan je brein dat het gedrag hier net voor overbodig en onzinnig is en dat je brein het maar beter kan laten omdat er anders telkens andere onzinnig en overbodig gedrag volgt (het tikken op je hoofd, trekken aan je oren en prikken in je neus). Je brein houdt niet van belachelijk gedrag dat overbodige energie kost en zal elke keer dat je het doet meer en meer aanpassingen maken om de tic of het dwangmatige gedrag te laten verdwijnen.

Wanneer je aan de slag wil om direct problemen op te lossen, ga dan allereerst aan de slag met de Leer je goed voelen CD. Je kan dan stap voor stap mee doen met de oefeningen en bij veel mensen is dat een prima manier om te ontdekken hoe ze problemen kunnen oplossen.


Klik op de groene button om je keuze direct te bestellen via iDeal, Mastercard, Visa, Paypal, of gewoon eerst een rekening thuis gestuurd te krijgen.
betaalmethode
Categories: Encyclopedia

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Submitted comments will be subject to moderation before being displayed.