Neuro-semantics is verzonnen door Michael Hall, een leerling van Bandler die zoals velen het oneens werd met Bandler, ruzie gemaakt heeft en zijn eigen weg opgegaan is. Hall wilde dat NLP veel academischer en ingewikkelder werd. Neuro-semantics houdt zich vooral met zogenaamde meta-states bezig. Als je bang bent, dan kan je boos worden dat je bang bent. Dat is dan een meta-state op de angst. Ben je eenmaal boos dat je bang bent, dan kan je blij worden dat je boos bent dat je bang bent. Een meta-meta-state. Op die manier kan je van een negatief gevoel naar een positief gevoel komen. Maar het is hopeloos ingewikkeld. En net zo weinig wetenschappelijk als NLP. Mensen kunnen NLP wel met meer moeilijke woorden omschrijven, maar dat maakt het nog niet wetenschappelijk. Alleen de neurologie kan enige wetenschappelijke bodem voor NLP vormen. De boeken van Hall zijn vrij onleesbaar (maar niet zo onleesbaar als bijvoorbeeld Dilts of Grinder). We hebben een keer samen in een serie tele-seminars over NLP in de VS gezeten die door een van zijn leerlingen opgezet was, maar daar kwam ook heel weinig uit. Kortom: veel ingewikkelde woorden, maar weinig effectief.

Het Nederlandse standaardwerk voor NLP is Brein Training. Brein Training is bij elke boekhandel of online boekwinkel te bestellen onder ISBN nummer: 9789055992553 als je dat prettiger vinden, maar ik waardeer het natuurlijk zeer wanneer je het boekje via mijn dochteronderneming besteld.


Klik op de groene button om je keuze direct te bestellen via iDeal, Mastercard, Visa, Paypal, of gewoon eerst een rekening thuis gestuurd te krijgen.
betaalmethode

Of vraag eerst het gratis rapport op met daarin een preview uit “Breintraining: handboek voor moderne NLP” met het onderstaande formulier:Categories: Encyclopedia

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Submitted comments will be subject to moderation before being displayed.