NLP is een van de beste manieren om een dwangstoornis op te lossen. Zo heb ik persoonlijk veel met smetvrees gewerkt waar mensen dwangmatig alles schoon gingen maken, maar ook met meer bijzondere gevallen waarbij bijvoorbeeld een hetero jongen dwangmatig naar het kruis van andere mannen moest staren. De meeste mensen schamen zich voor hun dwangstoornis, maar wees gerust: ik zie vele mensen met de meest vreemde dingen en voor mij is iedereen even gek. NLP hanteert wel een andere benadering van een dwangstoornis dan de reguliere hulpverlening. NLP gaat ervan uit dat er niets mis is met een dwangstoornis. Sterker nog, dat je het zelfs zo kan maken dat andere mensen jaloers worden op je dwangstoornis. De meeste mensen kunnen namelijk maar moeilijk zichzelf ergens toe zetten. Jij bent daar heel goed in staat toe, alleen met de verkeerde inhoud. Wat NLP doet is zorgen dat je dwangstoornis in plaats van nutteloze en onzinnige dingen, goede en positieve dingen gaat veroorzaken. Zodat je de hele dag je dwangmatig goed voelt, ontspant en plezier maakt.

De concrete oplossing hangt sterk af van waar de dwangstoornis precies over gaat. In bijna alle gevallen voelen mensen zich ook slecht en hebben ze een negatief zelfbeeld. Dus alle standaard technieken spelen een rol. Zoals gevoelsomdraaitechniek, zwart/wit terugspoelen en Schwissss.

Daarnaast leer ik ze te lachen om hun eigen belachelijke gedrag. Als ze er niet mee kunnen ophouden, dan kunnen ze er minst plezier om hebben.

Verder hypnose, de techniek psycho-somatische klachten, maar dan gericht op dwangstoornis.

En tenslotte de dag indeling. Ik geef ze letterlijk een dagindeling in blokjes van vijf minuten. Die gaat zo:

7.00 opstaan

7.05 checken hoe je voelt

7.10 gevoelsomdraaitechniek gebruiken om een goed gevoel aan te zetten

7.15 douchen

7.25 checken of je je druk maakt over de dag die komen gaat.

7.30 zwart/wit terugspoelen zodat je ontspannen naar de komende dag kijkt

7.35 ontbijten

Wanneer je aan de slag wil om direct problemen op te lossen, ga dan allereerst aan de slag met de Leer je goed voelen CD. Je kan dan stap voor stap mee doen met de oefeningen en bij veel mensen is dat een prima manier om te ontdekken hoe ze problemen kunnen oplossen.


Klik op de groene button om je keuze direct te bestellen via iDeal, Mastercard, Visa, Paypal, of gewoon eerst een rekening thuis gestuurd te krijgen.
betaalmethode
Categories: Encyclopedia

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Submitted comments will be subject to moderation before being displayed.