De handshake interrupt werkt zowel bij mensen die hem kennen als mensen die hem niet kennen. Het hypnotische effect zit hem namelijk niet in de verrassing maar in de onderbreking van een diep geworteld onbewust proces. Door de onderbreking weet het brein niet wat het moet doen en komt een soort toestand waarbij het elke instructie goed vindt zolang er maar een oplossing komt voor de onderbreking. Dit betekent niet dat de handshake interrupt bij iedereen meteen werkt, soms dien je wat extra werk en woorden erbij te gebruiken om hem aan de praat te krijgen. En soms werkt ie helemaal niet. Het is maar een instrument in een repetoire die je afhankelijk van de situatie in zet of niet.De handshake interrupt werkt ook prima bij mensen die het wel verwachten of er rekening mee houden. Het punt is dat handenschudden een volledig geautomatiseerde handeling is waarbij geen bewuste activiteit bij plaats vindt. Je kan jezelf wel training om er niet op te reageren, maar dit vergt vrij veel moeite. Bijna iedereen reageert direct onbewust zodra je je hand uitsteekt. De handshake interrupt werkt omdat het patroon niet afgemaakt wordt. Hierdoor raakt het brein in een toestand waardoor het niet meer weet wat de volgende stap is en staat open voor elke suggestie om maar het patroon af te kunnen maken. Ook als je er rekening mee houdt vindt dit plaats in het brein.

Je hebt ook geen voorpraatje nodig omdat het brein de suggestie om in trance te gaan in veel gevallen opgevolgd. Alleen komt er veel meer kijken dan alleen handenschudden. Het gaat om timing, tonaliteit, gezichtsuitdrukking, maar bovenal je eigen state waar je in bent. Het geheim van de handshake interrupt is om op het moment dat je de suggestie geeft dat iemand in trance gaat om zelf diep in trance te gaan en deze trance energie uit te stralen en dan met name door je handen de persoon in. Deze merkt dat dat gebeurt en dat is de convincer state die ervoor zorgt dat iemand dieper in trance gaat.

Fragment uit het NLP standaardwerk: Brein training: NLP op z'n best
Wanneer je meer wilt leren over hypnose, ga dan met de Hypnotiseren kan je leren DVD aan de slag. Op deze DVD staan de tien belangrijkste NLP oefeningen die stap voor stap gedemonstreerd worden.


Klik op de groene button om je keuze direct te bestellen via iDeal, Mastercard, Visa, Paypal, of gewoon eerst een rekening thuis gestuurd te krijgen.
betaalmethode
Categories: Encyclopedia

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Submitted comments will be subject to moderation before being displayed.