Dit is een reprint van TIOUW Nieuwsbrief #145 zaterdag 26 april 2008

Soms vertellen mensen mij dat ik vooral in het nu moet leven. Meestal probeer ik dan uit te leggen dat alleen maar in het nu leven niet echt slim is. Overdreven gezegd: stel iemand leeft in het nu en hij staat voor een paal en jij zegt: “Ren naar voren”, dan zou hij in principe hard met zijn hoofd tegen de paal lopen omdat hij weigert rekening te houden met de gevolgen van zijn handelen voor de toekomst. Begrijp me goed: ook NLP legt de focus op het hier en nu. Het gaat erom de mooie momenten van het leven zo groot en lang mogelijk te maken en daarvan te genieten. Dat kan alleen maar door in het hier en nu te leven.
Dat neemt echter niet weg dat je de toekomst niet beter vorm kan geven door soms de tijd te nemen om je toekomst zo te plannen om je eigen dromen en wensen te verwezenlijken. En dan niet via een op persoonlijk bezit gericht geheim dat voornamelijk teleurstelling plant, maar op een gezonde manier waarbij je op basis van de goede momenten uit het verleden een fantastische toekomst voor jezelf uitstippelt.

Nu is het beste aan het verleden dat het voorbij is en als je negatieve of nare dingen meegemaakt heb in het verleden dan is een keer vaak genoeg geweest. Vandaar dat het belangrijk is om met NLP deze negatieve en nare momenten te neutraliseren zoals beschreven in het gratis rapport “Hoe stop je negatieve gevoelens”. Maar heb je dit eenmaal gedaan, dan blijven vooral de goede momenten van vroeger over. Door terug te gaan naar een moment dat je zelfvertrouwen had, kun je je brein weer trainen om zelfvertrouwen te voelen. Hetzelfde geldt voor ontspanning, plezier, lachen en wat je maar meer kunt bedenken.

Omdat tijd zo ongrijpbaar is organiseert ons brein tijd in een lijn. De meeste mensen hebben het gevoel dat de toekomst voor hen ligt en het verleden achter hen. Dit is letterlijk hoe je brein een tijdslijn maakt. Het is een doorlopende lijn van achter naar voren voor de meesten van ons. Door bewust de goede momenten op deze lijn in je verleden te markeren, geef je je onbewustzijn een eenvoudige manier om snel en gemakkelijk bij deze goede gevoelens te komen wanneer jij ze nodig hebt. Tegelijkertijd door je wensen en dromen in de vorm van een beeld in je toekomstlijn te plaatsen, vertel je je onbewustzijn wat jij vindt dat de bedoeling is met de komende maanden en de komende jaren. Op die manier gebruik je de goede momenten uit het verleden om de toekomst geweldig te maken.

Dat is ook precies wat ik afgelopen weekend met de NLP Master opleiding gedaan heb. Echter dit is op een speciale manier gedaan, namelijk in de vorm van een hypnotische installatie door gebruik te maken van een klanken hoorspel. Deze ontspanningsoefening waarbij krachten uit je verleden opgeroepen worden en je wensen en dromen in de toekomst geplaatst worden, heb ik opgenomen in 3D geluid. Net zoals je hologrammen hebt waar je een 3D beeld opslaat, bestaan er ook holofonische microfoons die geluid in 3D opnemen zodat je echt hoort waar het geluid vandaan komt. Dit is belangrijk omdat NLP technieken juist goed werken door dit soort eigenschappen.

De deelnemers waren zo goed om mij toestemming te geven hun opnames met jou te delen. Let wel, dit zijn speciale opnames per individu gemaakt waarbij ik vertel over de door hen zelf gemaakte tijdslijn. De positieve suggesties die in de opnames zitten zijn echter wel goed voor een ieder. Het 3D effect maakt het nog eens extra bijzonder. Iemand die het op de site beluisterd heeft zei er dit over:
“Ik heb nog niet eens geconcentreerd naar de inhoud geluisterd, maar was overdonderd door het geluidseffect! Heel bijzonder.”
Wil je ook (gratis) deze zeven opnames horen, kijk dan hier: Onstuitbare motivatie

Abonneren op de nieuwsbrief doe je met het volgende formulier:
(Nota Bene: Ik heb groot respect voor jouw privacy and zal nooit op wat voor manier dan ook jouw email met andere delen. Nooit. Je kunt altijd zonder opgaaf van redenen, zonder vragen of wat dan ook je gegevens laten verwijderen.)
Categories: NLP Nieuwsbrief Archief

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Submitted comments will be subject to moderation before being displayed.