Dit is een herdruk van TIOUW Nieuwsbrief #139 donderdag 13 maart 2008

Zo, weer terug in het land, na een onstuimige trip door de VS, waar ik onder andere drie dagen met hoge koorts in een suite in New York heb doorgebracht. Het zit de afgelopen reizen niet echt mee. Internationale seminars brengen meer dan alleen nieuwe interessante mensen uit verschillende landen met zich mee.

Nieuw wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat anti-depressiva alleen werken voor mensen die last hebben van zeer zware depressies. Voor alle andere voorgeschreven klachten zoals een lichte depressie, angsten of post-traumatische stress stoornis, blijken anti-depressiva net zo goed te werken als placebo's. Voor de duidelijkheid: een placebo is een pil zonder enige werking, maar die gegeven wordt met de boodschap dat het het medicijn is tegen de kwaal. Dat anti-depressiva niet beter werken dan placebo's is echter geen probleem. Het placebo is namelijk een prima effect als het bij jou werkt.

Anti-depressiva werken bij ongeveer 30 procent van de mensen die ze voorgeschreven krijgt. Uit onderzoek blijkt ook ook dat hypnose bij zo'n 30 procent van de mensen werkt. De conclusie lijkt voor de hand te liggen. Als mensen open staan voor suggestie dan werken pillen beter. Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) zorgt ervoor dat mensen veel makkelijker opstaan voor positieve suggesties maar tegelijkertijd zich ook beter afsluiten voor negatieve suggesties. Er zijn namelijk genoeg mensen, reclames of noem maar op die allerlei suggesties doen die helemaal niet goed voor je zijn. Door te weten dat je onbewustzijn daarvoor afgesloten is, kun je meer vertrouwen hebben om open te staan voor positieve suggesties.

Het effect is dat in mijn workshops 98% van de mensen makkelijk in trance gaat en in die trance het onbewustzijn rechtstreeks positieve suggesties door krijgt. Suggesties zoals “stop negatieve gevoelens en vervang ze door een krachtig gevoel van rust, ontspanning en zelfvertrouwen”. Of: “Focus op wat goed gaat in je leven en vergeet wat er misgegaan is”. Door het gebruik van dit soort suggesties binnen NLP, krijg je een sterk placebo-effect. Ongeveer negen van de tien mensen die met NLP aan de slag gaat, is goed in staat om problemen rond stress, woede, angst en depressie op te lossen.

Er is dus niets mis als mensen claimen dat het “alleen maar een placebo-effect is”. Het vermogen van mensen om open staan voor positieve suggestie en de kracht van ons brein om daarmee problemen op te lossen is ongekend. In wezen zijn alle psycho-somatische klachten op te lossen met goede suggesties. Met NLP leer je hoe je deze suggesties het beste vorm kunt geven.

Abonneren op de nieuwsbrief doe je met het volgende formulier:
(Nota Bene: Ik heb groot respect voor jouw privacy and zal nooit op wat voor manier dan ook jouw email met andere delen. Nooit. Je kunt altijd zonder opgaaf van redenen, zonder vragen of wat dan ook je gegevens laten verwijderen.)
Categories: NLP Nieuwsbrief Archief

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Submitted comments will be subject to moderation before being displayed.