Een deelneemster aan het Onbeperkt Jezelf weekend van januari 2008 komt met deze reactie:

"Beste Joost,
Ik heb 2 keer een dag bij je gevolgd en je vertelde eens dat je als bedankje het liefste een briefje hebt. Bij deze: Wat ik het afgelopen jaar heb bereikt met jouw workshops.(19 jan & 18 mei 2008)

Gestopt met roken
Ik rookte niet zoveel maar dat hijggedrag als ik anderen zag roken vond ik beneden mijn stand, steeds viezer en een slecht voorbeeld. Maar ik wilde ook niet zo'n gillende antiroker worden. Dus ik heb mezelf 'geprogrammeerd' dat ik als iemand naast mij een sigaretje opsteekt die eerste geur nog steeds lekker is, maar dat dat niets te maken heeft met het in mijn eigen longen willen hebben. Ik heb er nu helemaal geen moeite mee als iemand naast mij rookt en soms (zo'n eerste aansteekwalm) vind ik het ook lekker. Net als bijna iedereen vind ik oude rooklucht etc walgelijk, en zie ik de gezondheidsnadelen steeds sterker. Dus de weerstand tegen roken wordt wel steeds groter. Het doel om zelf niet meer te roken en me niet te ergeren aan anderen is bereikt. Ik kan zelfs nog genieten van wat ik lekker vond.

Minder koffie
Triviaal, maar ik ergerde me eraan dat ik niet zonder koffie kon 's ochtends en er dan niet echt van genoot. Op ongeveer dezelfde manier heb ik mezelf geprogrammeerd om koffie pas om half 11 lekker te vinden. Dat werkt heel goed.

Mooie meditatie mantra gemaakt
Ik ben nogal een druktemaker en als type 9 een ontzettende uitsteller. Om mijn bestaande gewoonte om regelmatig te mediteren effectiever te maken val ik in drukke tijden op het zorgvuldig met NLP voor mijzelf samengestelde mantra:
Ik doe gestaag wat ik wil doen, als ik word overspoeld pak ik gewoon iets dat belangrijk is en maak dat af.
Het bevat alle aspecten die belangrijk voor me zijn. Gestaag is voor mij zekere vooruitgang, snelheid is geen probleem, aandacht wel. Vandaar gestaag.
Wat ik wil doen. Het is mijn innerlijke keuze wat ik doe.
Overspoeld gekoppeld aan gewoon. Maakt het lichter en eenvoudig.Overspoeld worden is echt een probleem voor me, dit maakt het simpeler.
Iets dat belangrijk is, want anders zou ik in en denk-loop raken over wat nú het allerbelangrijkste is om te doen. Niet handig, dus gewoon iets dat belangrijk is.
En dat iets maak ik dan af, en omdat ik gestaag doorga komt alles ook af .....
Het is voor mij een heel rustgevend mantra dat me stimuleert echt (en met vertrouwen) aan de slag te gaan.

Relatie beëindigd
Het was geen slechte relatie, het was heerlijk, maar het was geen blijvertje. Door mijn toekomst te tekenen in de workshop, zag ik dat ik eerst eens een paar jaar alleen moest zijn voor ik een echte relatie zou krijgen. Dat wat ik echt zoek en wil, daar moet ik echt nog even alleen voor zijn. Veel boosheid en vragen bij hem. Uitleggen kan ik het allemaal nog steeds niet met woorden, maar als ik me die tekening voor de geest haal is het klinkklaar: uitstel is onzin. Ik moet eerst nog ruim 2 jaar alleen zijn en daarna hoef ik (ondanks de statistieken) me geen zorgen te maken over een nieuwe relatie. En zelfs als die relatie nooit komt, dit was de goede keuze, ook als ik weer eens knuffels mis. Het is gewoon heel helder.

Beste Joost, ik hoop dat dit aankomt als het kadootje dat ik je wilde geven. Fijne dagen en een heerlijk nieuwjaar.
Martine,"


Categories: Ervaringen met NLP

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Submitted comments will be subject to moderation before being displayed.