Een reactie van een deelnemer van de combinatie NLP Practitioner opleiding met dr. Richard Bandler:

"HOE WAS DE TRAINING BIJ TIOUW?

Toen ik begin 2008 hoorde dat Richard Bandler zelf voor het eerst naar Nederland kwam, om zijn nieuwste inzichten te delen in een trainingscourse , was mijn belangstelling direct gewekt. Daar wilde ik bij zijn! Vanuit die belangstelling kwam ik op een nieuwe directe wijze in contact met de NLP van nu. Rechtstreeks met Bandler zelf in Amsterdam en natuurlijk met Joost van der Leij.
In de eerste helft van de jaren negentig, maakte ik als communicatie adviseur voor het eerst contact met NLP. Bij het opstellen van wervende teksten en verkoopgericht schrijven wilde ik het beïnvloedend vermogen van geschreven en gesproken teksten, vergroten. Naar mate de opdrachten die ik uitvoerde succesvoller werden, groeide mijn belangstelling en nieuwsgierigheid naar deze theorie. Zo schreef ik in voor een op verkoopvaardigheden gerichte training van Jan Wage. In het voorjaar van 1995 kwamen we voor deze training met een groepje , gedurende een aantal maanden bijeen in een zaal ergens in Eindhoven. Zoals ik het me herinner, één avond in de week, waarbij deze nestor van de verkooptechniek - die al zeker veertig jaar in het vak zat - op een enthousiaste manier met veel prachtige anekdotes vertelde over vaardigheden, technieken en tips om verkoopgerichte communicatie en het verkoopgesprek zelf eenvoudig positief te beïnvloeden.

Naast die prachtige verhalen, trainden we ons in het Interne Representatie Systeem, Raport maken, Filters en Metaprogramma's en het gebruiken van de techniek om op de juiste manier in de communicatie verdiepingsvragen te stellen, en zo voorts. Alle deze vaardigheden en technieken ervaarde ik als een enorme verrijking voor mijn werk toen. NLP-basisvaardigheden die samengesteld waren door de grondlegger van NLP, Richard Bandler.

Joost volgde zelf zijn opleiding bij Richard Bandler en heeft zo weet ik nu, een zelfde dynamische en praktische aanpak als Bandler. Na die bijna 15 jaar die er ligt tussen mijn eerste ervaring met NLP en de opleiding die ik nu met succes heb gevolgd bij Joost, heb ik letterlijk ervaren, dat NLP directer, compacter en praktischer is geworden in zijn aanpak en nog meer aan effectiviteit en dynamiek heeft gewonnen. Met deze positieve ervaring, die ik heb verworven door het volgen van de Practitioner course bij Joost van de Leij, is mijn enthousiasme voor juist deze elementaire en dynamische aanpak van NLP is weer helemaal terug. NLP is een veel breder toepasbare methode om niet alleen mensen te beïnvloeden, maar juist ook om mensen te ondersteunen in het versterken van de kwaliteit van hun leven.

Met die energie, ga ik nu aan de slag om mijn eigen werkterrein te verbreden en ook het aspect van persoonlijke coaching met NLP toe te voegen aan mijn adviespraktijk.
Jan Willem van Rijnberk
Tilburg"


Categories: Ervaringen met NLP

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Submitted comments will be subject to moderation before being displayed.