Dit is een herdruk van nieuwsbrief #112 oorspronkelijk verzonden op vrijdag 2 augustus 2007

In mijn tijd binnen de automatisering verkochten we onze software altijd als “future proof”, wat zoveel betekent als bestendig voor de toekomst. Ik betwijfel achteraf of dat ook daadwerkelijk het geval was of dat het grootste deel van mijn noeste programmeerwerk zo de vuilnisbak ingegaan is. Ik moet eerlijk bekennen dat me dat ook verder koud laat. Anders is het om mensen bestendig te maken voor de toekomst.

Neuro-Linguistisch Programmeren (NLP) omvat een hele serie technieken waarmee je ervoor kan zorgen dat je brein alle informatie zo verwerkt dat je jezelf daarbij goed voelt en tegelijkertijd effectief met dingen omgaat. Maar NLP kan niet voorkomen dat er geen nare dingen in je leven gebeuren. NLP helpt echter wel om ervoor te zorgen dat je hier zo goed en zo makkelijk als mogelijk mee omgaat.

Voorop staat je gevoel. NLP mag dan veel met taal werken en intellectueel lijken, maar alles draait om het gevoel. Je kunt nog zo positief denken, maar als je je daarbij niet goed voelt, heb je er niets aan. Met NLP leer je zo positief te denken dat je je ook goed voelt. Door het positieve gebruik van taal heeft NLP meteen een goede uitwerking op het onbewustzijn. Hierdoor is je onbewustzijn beter in staat om, wanneer er iets fout loopt in het leven, alle noodzakelijke aanpassingen te maken die nodig zijn om ervoor te zorgen dat het zo goed als mogelijk verloopt en dat je emotioneel er zo goed mogelijk mee omgaat.

Alleen al door dit te lezen groeit bij je onbewustzijn het besef dat positieve veranderingen mogelijk zijn. Met zo'n instelling ben je beter voorbereid op wat er dan ook maar komen gaat. Hierdoor wordt het ook makkelijker om open naar de toekomst te kijken. Sommige mensen vinden het onbekende en het nieuwe maar eng, maar wanneer je van tevoren weet dat ook bij tegenslag je brein ervoor zorgt dat het goed met je gaat, dan wordt de toekomt juist een bron vol positieve verbazing waar je nieuwsgierig naar kunt worden.

Abonneren op de nieuwsbrief doe je met het volgende formulier:
(Nota Bene: Ik heb groot respect voor jouw privacy and zal nooit op wat voor manier dan ook jouw email met andere delen. Nooit. Je kunt altijd zonder opgaaf van redenen, zonder vragen of wat dan ook je gegevens laten verwijderen.)

Discussieer mee op NLP Kring
Categories: NLP Nieuwsbrief Archief

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Submitted comments will be subject to moderation before being displayed.