Zo een nieuwe groep NLP Practitioners is weer afgestudeerd. Hier is een van de eerste reacties naar aanleiding van de NLP Practitioner opleiding

"In voorgaande opleidingen, die ik heb gevolgd, was NLP een techniek die ook deel uit maakte van het pallet van technieken om meer gebruik te maken van je gevoel. In deze opleidingen werd NLP op een moeilijke manier toegepast. Bij een van deze opleidingen kreeg ik een boek als afsluiting, waarin NLP en Spiritualiteit wordt beschreven. Vanaf dat moment werd mijn nieuwsgierigheid over wat NLP voor mij kan betekenen, geprikkeld. Toen ik zag dat er een NLP Practitioner Opleiding Combo georganiseerd werd waarin ook een seminar met Richard Bandler en John de la Valle opgenomen was, heb ik direct besloten om aan deze opleiding deel te nemen.

De Pre-Practitioner opleiding vooraf aan het seminar van Richard Bandler was een perfecte voorbereiding op het seminar. Joost heeft op zijn eigen manier ons bij gebracht waar het in NLP omgaat. De techniek van NLP en het effect hiervan werd zo eenvoudig uitgelegd dat samen met de oefeningen het erg prettig was om zo NLP-technieken te leren. Het seminar met Richard Bandler en John de la Valle was een bevestiging van hetgeen we in de voorbereiding hadden geleerd. De technieken werden door de heren zo mogelijk nog eenvoudiger uitgelegd.

Doordat alle NLP-technieken werden herhaald werd het leerproces sterk vereenvoudigd. Daarbij was het zeer inspirerend zoals Richard Bandler de technieken en zijn ervaringen met ons deelde. Toen men mij vroeg wat ik van de opleiding en het seminar had geleerd was mijn antwoord; “Het knopje waarmee men NLP kan aanzetten, is aangezet en het kan niet meer uitgezet worden.” Ook de tip om te gaan oefenen en de benadering dat veel oefening tot betere toepassing gaat leiden, heeft heel veel terughoudendheid bij mij als sneeuw voor de zon doen verdwijnen. Zowel op mijn werk als privé pas ik de NLP-technieken toe en zie de positieve resultaten direct.
Een mooiere manier om bezig te gaan met NLP kan ik me niet bedenken.

Het laatste weekend waarin het Enneagram en NLP uitgelegd werd was ook weer een herhaling van een aantal NLP technieken. Het Enneagram geeft mij meer inzicht in hoe mensen staan in het leven. Daarbij gebruik maken van NLP technieken maakt het geheel beter inzichtelijk. De afsluiting van de NLP-Practitioner opleiding, met de uitreiking van het certificaat deed mij terug denken aan mijn schoolperiode, dit maakte de opleiding af.

Ik ga nu in de praktijk veelvoudig oefenen met de NLP-technieken en ben zeker van plan de NLP -Master-opleiding te gaan volgen. Ik kijk met een heel positief gevoel terug naar deze opleiding en dank Joost voor zijn inbreng en enthousiasme en kijk nu al uit naar de volgende NLP-opleiding.

Henny Mulders"
Categories: Ervaringen met NLP

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Submitted comments will be subject to moderation before being displayed.