Zo mijn vakantie staat voor de deur, vandaar dat ik mij afvroeg wat lijkt me nu leuk om in de vakantie te doen behalve reizen en mijn nieuwe boek afschrijven. Het antwoord is om drie workshops te geven over onderwerpen waar ik me mee bezighoud, maar die tot nu toe meestal minder sterk naar voren komen. Maar omdat het vakantietijd is en hopelijk mooi weer, wil ik het wel op voor mij een heel ontspannende manier doen. Vandaar dat het drie lezingen annex workshopjes geworden zijn op drie woensdagavonden in juli van acht uur 's avonds tot tien uur 's avonds in Centrum de Roos in Amsterdam.

Woensdag 2 juli: NLP en RAW's Kwantum Psychologie
Ik weet dat er tegenwoordig een moderne stroming is die zichzelf Kwantum Psychologie noemt, maar daar gaat deze avond niet over. Als ik het over Kwantum Psychologie heb dan doel ik op de theorie van Robert Anton Wilson, beter bekend als RAW. Hij gaf in 1990 zijn ideeën al de naam Kwantum Psychologie.

Het interessante aan RAW is dat hij goed bevriend was met dr. Richard Bandler en veel van zijn ideeën lijken dan ook naadloos op NLP aan te sluiten. Maar waar Bandler zich richtte op het analyseren van het taalgebruik van grote therapeuten, baseerde Robert Anton Wilson zich op de implicatie van Einstein's algemene relativiteitstheorie en de Kwantum Mechanica. Nu gebeurt dat laatste wel vaker en meestal is het resultaat niet om aan te zien zoals de vele missers in de film “What the bleep do we know?” Het antwoord is simpel: als “we” de makers van de film zijn bar weinig.

Over Quatum Mechanica worden de grootste spookverhalen verteld. Gelukkig, was Robert Anton Wilson wel goed op de hoogte hoe de Quantum Mechanica werkt. En dus dubbel interessant hoe hij tot dezelfde conclusies over taal komt als dr. Richard Bandler twintig jaar eerder. Het toeval wil dat ik als filosoof een jaar lang onder professor van 't Hooft, de Nederlandse Nobelprijs winnaar, theoretische natuurkunde gestudeerd heb en dan met name de relativiteitstheorie en Kwantum Mechanica. Hoewel mijn gemiddelde slechts een drie was, heb ik genoeg ervaring opgedaan om te kunnen beoordelen wat je er wel over kan zeggen en wat niet. Het is niet voor niets dat professor van 't Hooft zijn Nobelprijs pas kreeg nadat hij met mij gesproken had.

Tijdens de eerste lezing ga ik de connectie laten zien tussen het meta-model van dr. Richard Bandler en de gevolgen van Einstein's relativiteitstheorie en Bohr's interpretatie van de Quantum Mechanica. Wanneer je dit mee wilt maken, bestel dan een kaart met de onderstaande bestelknop. De drie zomerlezingen zijn inhoudelijk aan elkaar verbonden en de een borduurt voort op het werk van de ander. Wil je naar alle drie de zomerlezingen dan is het mogelijk om een passe-partout te bestellen. De andere twee onderwerpen zijn:

16-7-2008: NLP en Nietzsche – Over Nietzsche en de rol van de poëet bij het creëren van nieuwe waarden
30-7-2008: NLP en Magie – Over het modelleren van oude magische rituelen waarmee mensen vroeger grip op emoties kregen

Na je bestelling ontvang je een PDF bestand met daarin een boekenlijstje zodat je je kunt inlezen mocht je dat willen. Overigens zijn de lezingen prima te volgen zonder de boeken gelezen te hebben. Ik heb de boekenlijst ook geupload naar NLP Kring Nederland en in het NLP archief gezet.

De opname van deze bijzondere lezing is online beschikbaar in de TIOUW club. Deze opname duurt twee uur.
Categories: NLP & Enneagram trainingen, cursussen en opleidingen

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Submitted comments will be subject to moderation before being displayed.