De krachtigste techniek om motivatie te bouwen staat bekend onder de naam "Propulsion System". Sommige mensen motiveren zichzelf door vooral ergens niet te willen zijn, of iets nooit meer mee te willen maken. Andere mensen motiveren zichzelf door vooral gericht te zijn op wat ze nog wel willen bereiken, of waar ze willen zijn. Dit is een meta-programma dat bekend staat als "towards/away from". Maar de krachtigste motivatie is waneer je allebei hebt. Zowel iets naars waar je vandaan gaat als iets moois waar je naartoe gaat.

Met Design Human Engineering (DHE) is er een prachtige manier om zo'n Propulsion System in je onbewustzijn te installeren. Door zowel negatieve gedachten en/of geluiden uit je herinnering te combineren met positieve gedachten en geluiden op een tijdslijn en deze dan als ware het een hoorspel uit te laten spelen door andere mensen, onstaat er een auditief panorama in je brein dat je krachtig motiveert. In het laatste weekend van de Master Practitioner training, doen we dit voor alle deelnemers zodat je maximaal gemotiveerd zijn om als NLP coach aan de slag te gaan.

Maar dit jaar heb ik iets bijzonders gedaan, we hebben dit auditief panorama opgenomen met holofonische microfoons. Iedereen kent wel de hologrammen, maar net zoals je een 3D beeld kan opnemen, kun je ook 3D geluid opnemen. Dit heeft dan holofoon in plaat van hologram. Het effect is schitterend. Wanneer je de opname terug luistert met een koptelefoon, dan hoor je precies waar in de ruimte om je heen de spreker gestaan heeft, of hoe hij beweegt. Met je ogen dicht lijkt het alsof je er echt bij bent. Het 3D geluid lijkt op deze manier sprekend op wat je zelf ervaart wanneer je je herinnert hoe iets klonk. Maar nu hoef je daar geen moeite voor te doen en kun je rustig luisteren naar alle geluiden.

Ik voeg daar enige hypnotische suggesties aan toe, en aan de hand van een door de deelnemers zelf gemaakte visuele representatie van hun tijdslijn kan ik zien welke vaardigheden zij geleerd hebben in het verleden en welke wensen en dromen zij nog hebben in de toekomst. Op die manier kan ik ze in trance leren dat zij de goede dingen uit het verleden nu kunnen gebruiken om de toekomst waar te maken en zo hun dromen en wensen te realiseren. De deelnemers waren zo goed om toestemming te geven om de opnames te publiceren zodat je zelf het effect kun horen. Daarnaast staan de opnames vol goede suggesties die ook jou de goede richting in kunnen sturen. Let wel, omdat dit de eerste keer was, waren er wat technische problemen tijdens de opnames, waardoor de geluidskwaliteit niet zo goed is als ik had gehoopt. De volgende keer wordt dat beter.

De eerste opname is van Esther. Haar opname kun je hier downloaden en beluisteren: http://www.tiouw.nl/Esther.mp3. De andere zes opnames staan op NLP Kring Nederland uit kosten overweging. In totaal is het meer dan 30 minuten 3D effecten, maar belangrijker nog krachtige positieve suggesties voor een fantastische toekomst en de meest sterke motivatie. Zeer de moeite waard.
Categories: NLP Nieuwsbrief Archief

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Submitted comments will be subject to moderation before being displayed.