Dit is een herdruk van nieuwsbrief #91 oorspronkelijk verzonden op woensdag 7 februai 2007

Die grap is echt te flauw voor woorden, maar ik moet eerlijk toegeven dat ik hem in mijn puberteit vaak gemaakt heb. Met name op de meeste melige momenten dat we dubbel lagen van het lachen. Ik weet niet hoe jouw puberteit eruit gezien heeft, maar ik hoop dat je net als ik veel van die melige momenten gehad hebt.

Toch zit er een serieuze kant aan meligheid. Vooral als je gaat kijken naar hoe het bewustzijn werkt. Ons bewustzijn neemt zichzelf graag serieus en wil zich eigenlijk alleen met serieuze zaken bezig houden. Vandaar dat alleen serieuze gedachten lang in ons bewustzijn kunnen ronddolen. Lolletjes en grapjes daarentegen verdwijnen zo weer uit het bewustzijn.

Dat is een van de eerste dingen die ik merkte toen ik met mijn eigen cabaretprogramma experimenteerde. Heb je net mensen aan het lachen, moet je weer snel met een nieuwe grap komen want voordat je het weet zijn ze uitgelachen. Als ons bewustzijn net zo goed in staat was om iets belachelijks vast te houden als serieuze zaken, dan kon een cabaretier aan het begin van het programma een goede grap vertellen en daarna anderhalf uur met zijn armen over elkaar staan wachten tot men uitgelachen was. De realiteit is echter anders.

Dat is dan ook de reden dat een van de belangrijkste manieren om mensen te helpen te stoppen met piekeren is om ze te helpen deze negatieve gedachten belachelijk te maken. Wanneer je goed let op je gedachten dan merk je dat je gedachten eigenlijk een soort innerlijke dialoog is. Een gesprek met jezelf als het ware. Soms pieker je over dingen waar je je naar door gaat voelen.

De manier om dat te stoppen is die negatieve gedachten dus belachelijk te maken. Dit doe je eigenlijk heel eenvoudig. In plaats van door het gesprek met jezelf te voeren met dat nare, negatieve en serieuze toontje, verander je de toon van de innerlijke dialoog in de meeste sexy stem die je hebt. Wanneer je tevergeefs probeert te piekeren met jouw meest sexy stem, dan zul je merken dat je bewustzijn het maar belachelijk vindt en dat de negatieve gedachten meteen losgelaten worden en verdwijnen.

Abonneren op de nieuwsbrief doe je met het volgende formulier:
(Nota Bene: Ik heb groot respect voor jouw privacy and zal nooit op wat voor manier dan ook jouw email met andere delen. Nooit. Je kunt altijd zonder opgaaf van redenen, zonder vragen of wat dan ook je gegevens laten verwijderen.)
Categories: NLP

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Submitted comments will be subject to moderation before being displayed.