Dit is een herdruk van nieuwsbrief #77 oorspronkelijk verzonden op 13 oktober 2006

Het is een vreemde gewaarwording om voor een spreekbeurt van twee uur naar Amerika te vliegen, drie dagen in een hotel te zitten en dan weer terug te vliegen. Drie dagen is precies lang genoeg om aan de veranderde tijd te wennen dus heb ik in een week twee keer jetlag mogen meemaken.

Het seminar zelf was geweldig. Niet alleen is het inspirerend om te horen hoe andere mensen prachtige dingen bereiken in hun leven, maar was het ook fantastisch om te zien hoe goed men op NLP technieken zoals het omdraaien van negatieve gevoelens reageerden.

Met diezelfde omdraai techniek zoals die beschreven staat in het gratis rapport “Hoe Stop Je Negatieve Gevoelens” dat op de site te verkrijgen is, ben ik aan de slag gegaan om het jetlag gevoel te neutraliseren. En dat werkte prima. Zowel de dagen daar als toen ik terugkwam verliepen prima.

Alleen weer in Nederland autorijden ging moeizamer. Half slapend met een waas voor je ogen rond rijden over de snelwegen is niet echt verstandig om te doen. Gelukkig is autorijden iets wat je grotendeels onbewust doet, dus ben ik er zonder kleerscheuren vanaf gekomen, maar ik kan iedereen aanraden om toch vooral wakker te zijn tijdens het autorijden.

Hoewel ik de bovengenoemde omdraai techniek vooral gebruik om negatieve gevoelens te stoppen en te vervangen door positieve gevoelens als ontspanning, plezier en zelfvertrouwen, werkt het ook goed bij tal van andere emoties. Wat ik deed was het patroon van mijn vermoeidheid traceren, omdraaien en terugspoelen tot ik in de neutraalstand kwam. Daarna dacht ik terug aan tijden dat ik zeer energiek was en voelde weer hoe het voelde om energie te hebben. Dat patroon ging vervolgens sneller en sneller door mijn lichaam draaien waardoor ik weer veel energie kreeg. Op die manier kon ik ervoor zorgen dat ik wakker bleef en meteen mee kon draaien met het ritme van de nieuwe tijdzone. En op die manier had ik twee keer minimaal last van een jetlag.

Abonneren op de nieuwsbrief doe je met het volgende formulier:
(Nota Bene: Ik heb groot respect voor jouw privacy and zal nooit op wat voor manier dan ook jouw email met andere delen. Nooit. Je kunt altijd zonder opgaaf van redenen, zonder vragen of wat dan ook je gegevens laten verwijderen.)
Categories: NLP

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Submitted comments will be subject to moderation before being displayed.