Dit is nieuwbrief #67 van dinsdag 18 juli 2006.

Dertig jaar geleden heeft dr. Richard Bandler Neuro-Liguistic Programming (NLP) bedacht zodat hij een vakgebied had waar hij kon doen en laten wat hij wilde. Zes jaar geleden kwam hij met Neuro-Hypnotic Repatterning (NHR) wat hij de opvolger van NLP noemde.

Richard Bandler heeft de afgelopen dertig jaar NLP doorontwikkelt tot NHR. De verschillen zijn significant. Niet alleen zijn er enkele storende fouten uit NLP weggehaald zoals de zogenaamde six-step reframing techniek. (Een goede manier om te zien of een opleiding up to date is, is om te kijken of ze nog steeds six step-reframing onderwijzen. Mocht dat zo zijn, dan maken ze nog gebruik van twintig jaar oude NLP.)

Bij zowel NLP als NHR gaat het nog steeds om hoe ons brein informatie verwerkt, vandaar dat ze beide met Neuro beginnen. Maar er is gebleken dat het meer gaat om de onbewuste hypnotische effecten van taal, dan de bewuste letterlijke taal die Linguistic suggereert.

Daarnaast blijken mensen helemaal niet te programmeren te zijn zoals computers. Mensen hebben nu eenmaal de neiging de mens te verklaren met de nieuwste technische vindingen. In de tijd van de stoomtrein was de mens een stoommachine. En in het tijdperk van computers leek het alsof mensen te programmeren waren.

Niets is minder waar. Ons brein blijkt te werken op basis van patroonherkenning. Vandaar dat de manier om snel en effectief te veranderen, het veranderen van de patronen in je brein is. Hetgeen we Repatterning noemen.

De technieken die in het gratis rapport Hoe Stop Je Negatieve Gevoelens staan zijn dan ook het resultaat van dertig jaar NLP optimaliseren tot Neuro-Hypnotic Repatterning.

Abonneren op de nieuwsbrief doe je met het volgende formulier:
(Nota Bene: Ik heb groot respect voor jouw privacy and zal nooit op wat voor manier dan ook jouw email met andere delen. Nooit. Je kunt altijd zonder opgaaf van redenen, zonder vragen of wat dan ook je gegevens laten verwijderen.)
Categories: NLP

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Submitted comments will be subject to moderation before being displayed.