Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) staat ook wel bekend als een gids tot geluk. NLP leert je hoe je de informatie zodanig in je hoofd kan beïnvloeden dat oude en negatieve patronen onderbroken worden en vervangen door nieuwe meer effectieve patronen. Voor mij is NLP een noodzakelijk onderdeel van leren leven dat je eigenlijk als vak op je middelbare school had moeten hebben. Maar omdat dat nog niet het geval is, is het goed om zelf de drie NLP basisvoorwaarden voor een gelukkig leven te leren:1) Je goed voelen zonder dat er iets aan de hand hoeft te zijn - In staat zijn om negatieve gevoelens te stoppen en zonder enige aanleiding te vervangen door een krachtig gevoel van plezier, rust en zelfvertrouwen. Mensen beleven negatieve emoties op verschillende manieren. Voor sommige mensen gaat het meer om nare gevoelens. Bij andere mensen draait het meer om negatieve beelden uit het verleden of over de toekomst. En voor weer andere mensen is het vooral gepieker. Tijdens deze twee dagen leer je drie verschillende NLP technieken om al deze zaken aan te pakken. Een techniek om nare gevoelens te stoppen en te vervangen door een krachtig gevoel van rust en zelfvertrouwen. Een techniek om negatieve beelden te neutraliseren en nieuwe positieve beelden op te roepen die je vertrouwen geven. En tenslotte een techniek om gepieker te stoppen en te vervangen door positieve gedachten.

2) Goede beslissingen nemen - NLP kan niet voorkomen dat er geen nare dingen gebeuren in je leven, maar je wel leren hoe je daar het beste mee om kan gaan. Toch is het zo dat veel ellende die mensen meemaken een direct gevolg is van de slechte keuzes die ze maken. Vandaar dat het belangrijk is voor een gelukkig leven om te leren hoe je van tevoren kunt weten of een beslissing goed of slecht uitpakt. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat je veel beter complexe beslissingen onbewust kan nemen. Tijdens deze twee dagen leer je een NLP techniek waarmee je van tevoren je onbewustzijn kan vragen of een beslissing goed of slecht uit gaat pakken.

3) Inzicht in je persoonlijkheid aan de hand met het Neurogram, de neurologische versie van het Enneagram. Ontdek het Neurogramtype van jezelf en van andere mensen; leer hoe je het beste om kan gaan met moeilijke persoonlijkheidstypes; ervaar zelf hoe gemakkelijk je van stress naar ontspanning kan gaan met de combinatie van NLP en het Neurogram; en het allerbelangrijkste: ontdek wat je hoofdzonde is en hoe je die kan ombuigen naar je hoofddeugd zodat het grootste deel van problemen als sneeuw voor de zon verdwijnt.

Het belang van het Enneagram

Het Enneagram hoort niet bij NLP. Maar het is mijn ervaring met duizenden mensen dat kennis van je Enneagram type veel voordeel biedt. Het Enneagram brengt je persoonlijkheid in kaart. Het leert je hoe je stress kan herkennen en wat je moet doen om te zorgen dat je minder stresst en meer ontspant. Het leert je wat je hoofddeugd is en hoe je deze kan gebruiken om gezonder in je vel te komen zitten. En het leert je goed met mensen met andere Enneagram types om te gaan.

Er zitten geen overnachtingen bij. De dagen duren van 10 uur tot 17 uur.

Het programma is:

Vrijdagochtend: Je eigen Enneagramtype ontdekken
Vrijdagmiddag: NLP techniek om je goed te leren voelen
Zaterdagochtend: NLP techniek om verleden en toekomst op orde te krijgen
Zaterdagmiddag: Enneagram types van andere mensen leren herkennen
Zondagochtend: Negatieve gedachten stoppen + goede beslissingen leren nemen
Zondagmiddag: Hoe goed om te gaan met andere mensen aan de hand van het Enneagram

Hier is een reactie van een van de deelnemers:

"Heb genoten van de cursus, mijn familie en collega's zijn nu niet veilig meer om proef konijn te zijn om de nieuwe methodes te oefenen.
En ze werken, iedereen blij.
We gaan voor een gelukkiger leven.
Weet je wat erg is Joost, bij elke nieuwe kleding aankoop moet ik aan je denken.
Op facebook zal je mij niet vinden maar je nieuwsbrieven zie ik met plezier tegemoet.

Groeten Dini"


Het tarief voor dit weekend is 395,- euro per persoon. Omdat ik altijd gezinnen ondersteun waar ik kan, is het tarief voor wanneer je met twee of meer gezinsleden komt 245,- euro per gezinslid.

Het NLP & Neurogram weekend is ook bekend als de NLP Grip op Emoties & Persoonlijkheid module.

Wanneer je mee wilt doen, schrijf je dan in door op de onderstaande formulier in te vullen. Meteen inschrijven is 100% veilig want je kan altijd geheel kosteloos tot 24 uur van tevoren per email annuleren:

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Submitted comments will be subject to moderation before being displayed.