Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) kent vier centrale thema's. Deze vier thema's zijn:

1) Goed omgaan met gevoel zodat je de grootste gedeelte van de tijd je goed voelt.
2) Goed omgaan met het verleden zodat je zelden of nooit tijd verpest door terug te denken aan nare momenten van vroeger en je juist focust op de goede momenten uit je verleden om je goed te voelen.
3) Goed omgaan met de toekomst zodat je zelden of nooit tijd verpest met je zorgen maken over zelf verzonnen toekomstscenario's waarvan je geen idee hebt of ze ooit werkelijkheid zouden kunnen worden. In plaats daarva verbeeld je je een toekomst waarin je ziet dat je vanuit kracht, rust en zelfvertrouwen moeilijke situaties en mensen goed oplost.
4) Goed omgaan met gedachten zodat je stopt met piekeren en in plaats daarvan gedachten hebt waar je vrolijk van wordt.Zoals je kan begrijpen zijn deze vier basisthema's cruciaal voor het oplossen van problemen rond angst en onzekerheid. Wanneer je je ontspannen voelt, is er geen onzekerheid. Wanneer je nooit meer terugdenkt aan stomme gebeurtenissen uit het verleden dan is er ook geen angst voor herhaling. Wanneer je ziet dat je met kracht, ontspanning en zelfvertrouwen problemen in de toekomst oplost, dan geeft dat rust. En van piekeren wordt niemand wijzer. Dus wanneer je daarmee stopt dan helpt dat enorm.

Hierbij is het goed om aan te tekenen dat bij een juist gebruik van NLP, zoals ik dat doe, er geen sprake is van wishful thinking zoals je zo vaak elders ziet. Mijn insteek is om ervoor te zorgen dat je goed omgaat met negativiteit zodat je je goed voelt ook al zijn de omstandigheden negatief. Het heeft geen zin om te doen alsof alles koek en ei is. Want zodra de werkelijkheid dan anders blijkt te zijn, hebben mensen nooit geleerd om daar goed mee om te gaan. Vandaar dat mijn aanpak van angst en onzekerheid zo goed werkt. Goed leren omgaan met negativiteit is veel belangrijker dan doen alsof alles alleen maar positief is.

Omdat niet iedereen mijn tarief van 3000,- euro inc. 21% BTW voor mijn 1-op-1 NLP coaching kan voldoen, ben ik altijd op zoek naar andere mogelijkheden om mensen deze vier basisthema's te leren. De workshop omgaan met angst en onzekerheid is zo'n optie. Hier zijn de logistieke details van deze workshop:

Naam: Workshop Omgaan met Angst en Onzekerheid
Datum: zaterdag 11 januari 2014 van 9.00 uur tot 17.30 uur
Locatie: Centrum de Roos, PC Hooftstraat 183 te Amsterdam (Gemakkelijk maar niet goedkoop parkeren in de buurt, of anders goedkoop parkeren en gratis met de tram via P+R. Tram stopt vlakbij Centrum de Roos.)
Tarief: 125,- euro inc. 21% BTW. (Eventuele begeleider krijgt 50% korting.)


Dat deze aanpak zo goed werkt, zie je ook terug in het statistisch onderzoek dat ik doe. Bij alles wat ik doe wordt de afgelopen jaren statistisch onderzoek gedaan. Om die reden weet ik dat bij 49 van de 61 mensen (80.3%) die van de afgelopen 1000 dagen meer dan 800 dagen in de problemen zaten NLP goed werkt om hun situatie te verlichten.*

Om die reden weet ik ook hoe belangrijk nazorg is. Vandaar dat alle deelnemers van de workshop Omgaan met angst en Onzekerheid gekoppeld worden aan een door mij opgeleide NLP Kring (Master) Coach die als mentor tijdens de workshop zal optreden. Deze lokale mentor kan dan waar nodig na de workshop mensen blijven begeleiden zodat het de komende weken, maanden en jaren goed blijft gaan. Omdat de mentoren weer in het kader van het statistisch onderzoek aan mij rapporteren, houd ik precies in de gaten hoe het met je gaat.

"Beste Joost,

Na veel proberen heb ik eindelijk ontdekt wat voor mij nu helpt. Ik kan je zeggen dat ik nu van mijn fobie over snelwegen achter mij heb gelaten. Ik ben van de week al diverse malen op de snelweg geweest en heb dingen gedaan daar waar ik nooit van heb durven dromen. Een van mijn obstakels was dat ik niet voorbij een vrachtwagen durf en dan er maar achter bleef rijden. Toen van de week dezelfde situatie voor deed, bleef ik in eerste instantie (uit gewoonte) ook achter die vrachtwagen rijden, ik dacht bij mezelf waarom doe ik dat nu en vervolgens heb ik die vrachtwagen met succes ingehaald. Ik dacht er eigenlijk niet al te veel over na. Ook heb ik deze week ervaren dat ik je ook harder dan 80 kilometer per uur op de snelweg kan rijden. Zo reed ik van de week 120 nou ja, wie had dat ooit kunnen denken. Het lijkt net of het ineens allemaal zo normaal is en of ik het al jaren doe. Ik ben nu nog bezig met kleine stukjes te rijden op verschillende tijden van de dag. Ik ga het steeds verder uitbreiden om zo veel mogelijk goede filmpjes in mijn hoofd te prenten. Ik voel z'n opluchting nu ik gewoon weer de snelweg op kan en het geeft ook zoveel vrijheid. Ik heb me de afgelopen maanden veel zorgen gemaakt over mijn vakantie, ik moet dan 1,5 uur rijden om daar te komen. Ik had al van alles geregeld zodat ik in mijn eentje er naar toe zal gaan en mijn vader zou mijn dochter brengen, nou wat een onzin is dat ik ga dan lekker zelf rijden met me dochter en ik heb geen moment gehad dat ik dacht van pfff moet dat nu. Ik kan je zeggen dat ik met veel plezier uitkijk naar mijn vakantie met de auto. Ik wil je hartelijk bedanken voor wat je mij geleerd hebt en mij inzicht hebt geven zodat ik verder kon met nlp."


Op die manier is het weliswaar niet gegarandeerd dat je van problemen rond angst en onzekerheid afkomt, maar heb je wel verreweg de meeste kans. Om die reden is het dan ook van groot belang om het risico te nemen uit te proberen hoeveel jij met NLP verbetert. Dit risico is gelukkig klein omdat het om een laagdrempelige workshop gaat. Plus het risico van meteen inschrijven wordt nog eens een stuk kleiner omdat je altijd tot 24 uur van tevoren geheel kosteloos per email kan annuleren. Dus waag deze kans en schrijf je vandaag nog in via de onderstaande button voor de workshop omgaan met angst en onzekerheid:* Het statistisch onderzoek valt onder auspici├źn van de Neurosofie Stichting, een officieel goedgekeurd goed doel dat geaudit wordt door de Nederlandse overheid:

Categories: NLP & Enneagram trainingen, cursussen en opleidingen

16 Trackbacks

Trackback specific URI for this entry

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Submitted comments will be subject to moderation before being displayed.