Dit is een herdruk van de TIOUW Nieuwsbrief #207 van zaterdag 19 september 2009

Er is weer veel aandacht voor de crisis deze week. Dan is het altijd goed om een tegengeluid te laten horen. In de eerste plaats is het goed om in de gaten te houden dat ook al krimpt de economie dat Nederland nog steeds een verschrikkelijk rijk land is waar heel veel werk is. Natuurlijk is het allerminst leuk voor mensen die hun werk verliezen. Gelukkig zie ik om me heen dat mensen deze periode vervolgens aangrijpen om hun persoonlijke vaardigheden aan te scherpen. En dat is ook precies het beste wat je kunt doen in zo'n situatie. De economie kan binnenkort weer een stuk opknappen of het kan nog een tijdje doormodderen, maar wanneer je jezelf vaardigheden aanleert neemt niemand die je meer af.

Wat je dan het beste kan leren, hangt geheel van jezelf aan. De een gaat weer studeren, de ander richt zich meer op kunst. Schilderen, dichten of schrijven biedt een uitstekende mogelijkheid om jezelf te verheffen. Ik ben opgegroeid in de jaren 80 van de vorige eeuw. Dat was een tijd van massawerkloosheid, maar we maalden er niet om omdat binnen de kortste keren zou de bom vallen en dan waren we allemaal dood. Gelukkig werden de jaren 80 de jaren 90 en waren er niet alleen banen genoeg, maar bleken de Russen ook onze vrienden en bleven we allemaal leven. Ik heb in die periode met veel plezier en ontspanning filosofie gestudeerd en er zelfs mijn eerste baan mee gekregen op de universiteit. Zo zie je maar weer dat de toekomst altijd weer anders uitpakt dan je verwacht.

De vaardigheden die ik in die tijd heb opgedaan, heb ik gelukkig altijd gekoesterd. Ook nu nog heb ik veel plezier van de systematische manier van denken die filosofie mij aangeleerd heeft en van de heldere, eenvoudige en grondige manier van uitleggen maak ik nog elke dag gebruik. Dat is ook de reden dat ik eind vorig jaar met een gerust hart de uitgeverij Attrakt begonnen ben. Wanneer het in tijden van crisis goed gaat, dan wordt het wanneer de economie weer aantrekt zeker een succes.

Dat is een uitgangspunt waar je uitzicht mee houdt. Voor mensen die ook bezig zijn een onderneming te starten of verder uit te bouwen, heb ik het gratis rapport “Hoe bouw je een bedrijf op!”Klik op de groene button om je keuze direct te bestellen via iDeal, Mastercard, Visa, Paypal, of gewoon eerst een rekening thuis gestuurd te krijgen.
betaalmethode
Categories: NLP Nieuwsbrief Archief

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA